Pixel Powerhouse Adım Adım Eğitimlerimizle Gelişmiş Fotoğrafçılık Tekniklerini Öğrenin

Bu yazı, Pixel telefonlar için gelişmiş fotoğrafçılık tekniklerine dair kapsamlı bir rehber sunar. Kompozisyon, tenvir, pozlama, odaklama ve son muamele benzer biçimde mevzuları kapsar. Kompozisyon hoş ve görsel olarak entresan bir imaj kurmak için bir fotoğraftaki öğelerin düzenlenmesidir. Fotoğrafçılığın en mühim yönlerinden biridir ve bir fotoğrafı oluşturabilir ya da bozabilir. Tenvir fotoğrafçılığın bir öteki mühim unsurudur. Işığın öznenize düşme şekli, fotoğrafınızın ruh halini ve hissini mühim seviyede etkileyebilir. Birçok değişik tenvir türü vardır ve her biri değişik bir tesir yaratmak için kullanılabilir. Maruziyet kameranızın sensörüne ulaşmasına izin verilen fer miktarını anlatım eder. Bu, diyafram, deklanşör hızı ve ISO tarafınca denetim edilir. Pozlamayı doğru yapmak, iyi pozlanmış bir resim kurmak için önemlidir. Odak fotoğrafınızda keskin odakta olan noktadır. İki tür odak vardır: Merkez odak fotoğrafınızın merkezinin keskin odakta olduğu zamandır. Bu en yaygın odaklama türüdür ve bir çok günlük fotoğrafta kullanılır. Alan derinliği fotoğrafınızdaki birden fazla nesnenin keskin odakta olması durumudur. […]

Pixel Powerhouse Adım Adım Eğitimlerimizle Gelişmiş Fotoğrafçılık Tekniklerini Öğrenin

Pixel Powerhouse: Gelişmiş Fotoğrafçılık Teknikleri Eğitimleri

Bu yazı, Pixel telefonlar için gelişmiş fotoğrafçılık tekniklerine dair kapsamlı bir rehber sunar. Kompozisyon, tenvir, pozlama, odaklama ve son muamele benzer biçimde mevzuları kapsar.

Kompozisyon hoş ve görsel olarak entresan bir imaj kurmak için bir fotoğraftaki öğelerin düzenlenmesidir. Fotoğrafçılığın en mühim yönlerinden biridir ve bir fotoğrafı oluşturabilir ya da bozabilir.

Tenvir fotoğrafçılığın bir öteki mühim unsurudur. Işığın öznenize düşme şekli, fotoğrafınızın ruh halini ve hissini mühim seviyede etkileyebilir. Birçok değişik tenvir türü vardır ve her biri değişik bir tesir yaratmak için kullanılabilir.

Maruziyet kameranızın sensörüne ulaşmasına izin verilen fer miktarını anlatım eder. Bu, diyafram, deklanşör hızı ve ISO tarafınca denetim edilir. Pozlamayı doğru yapmak, iyi pozlanmış bir resim kurmak için önemlidir.

Odak fotoğrafınızda keskin odakta olan noktadır. İki tür odak vardır:

  • Merkez odak fotoğrafınızın merkezinin keskin odakta olduğu zamandır. Bu en yaygın odaklama türüdür ve bir çok günlük fotoğrafta kullanılır.

  • Alan derinliği fotoğrafınızdaki birden fazla nesnenin keskin odakta olması durumudur. Bu, sensöre daha azca fer ulaşmasını elde eden ufak bir diyafram kullanılarak elde edilir.

Son işleme fotoğraflarınızı çekildikten sonrasında düzen işlemidir. Bu, kırpma, pozlamayı ayarlama, filtre ekleme ve daha fazlasını içerebilir. Son muamele, fotoğraflarınızın standardını iyileştirmek ve daha cilalı bir manzara kurmak için kullanılabilir.

İleri fotoğrafçılık teknikleri ile alakalı daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın:

Antet Özellikler
– Fotoğrafçılık nelerdir?
Teçhizat – Kamera gövdeleri
Kompozisyon – Üçte bir kuralı
Tenvir – Organik fer
Maruziyet – Deklanşör hızı
Odak – Otomatik odaklama
Son işleme – Düzen yazılımı
Marketing – Fotoğraflarınızı satmak
İşletme – Fotoğrafçılık işine adım atmak
Sorular ve Cevapları – Fotoğrafçılıkla alakalı sık sorulan sorular

Pixel Powerhouse: Gelişmiş Fotoğrafçılık Teknikleri Eğitimleri

II. Ekipman

Fotoğrafçılık için kullandığınız ekipman, fotoğraflarınızın kalitesi üstünde mühim bir etkiye haiz olabilir. Ekipmanınızı seçerken göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey şunlardır:

Kamera: Kullandığınız kamera türü fotoğraflarınızın standardını belirleyecektir. Örnek olarak, bir DSLR kamera çoğu zaman bir nokta ve çekim kamerasından daha yüksek kaliteli fotoğraflar üretir.
Lens: Kullandığınız lens de fotoğraflarınızın standardını etkileyebilir. Örnek olarak, geniş açılı bir lens görünüm fotoğrafları çekmek için idealdir, telefoto lens ise yakın çekim fotoğraflar çekmek için daha iyidir.
Üçayak: Üçayak, kamera sarsıntısını azaltarak daha keskin fotoğraflar çekmenize destek olabilir.
Flaş: Flaş, düşük fer koşullarında nesnelerinizi aydınlatmanıza destek olabilir.
Öteki aksesuarlar: Fotoğrafçılıkta işinize yarayabilecek filtreler, uzaktan kumandalar ve nakliyat çantaları benzer biçimde başka aksesuarlar da mevcuttur.

Ekipmanınızı seçerken bütçenizi ve çekmek arzu ettiğiniz resim türlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Birazcık inceleme yaparak mükemmel fotoğraflar çekmenize destek olacak muhteşem ekipmanı bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Fotoğrafçının Alet Kutusu Her Fotoğrafçı İçin Temel Kamera Aksesuarları

III. Kompozisyon

Kompozisyon, görsel olarak hoş ve anlamlı bir imaj kurmak için bir fotoğraftaki öğelerin düzenlenmesidir. Fotoğrafçılığın en mühim yönlerinden biridir ve bir fotoğrafı yapabilir ya da bozabilir.

Bir kompozisyon kurmak için kullanılabilecek birçok değişik faktör vardır; mevzu, arka plan, ön plan, çizgiler, şekiller ve renkler. Bu unsurların bir araya getirilme şekli bir balans, ahenk ve alaka duygusu yaratabilir.

Bir resim kompozisyonu oluştururken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Fotoğrafın mevzusu
  • Arkaplan
  • Ön plan
  • Hatlar
  • Şekiller
  • Renkler

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak hem görsel olarak hoş bununla birlikte anlamlı bir kompozisyon yaratabilirsiniz.

İşte resim kompozisyonu için birkaç ipucu:

  • İzleyicinin gözünü fotoğrafın içerisine çekmek için yönlendirici bir çizgi kullanın.
  • Mevzuyu merkezden uzaklaştırarak bir balans duygusu yaratın.
  • İlgi yaratmak için olumsuz alan kullanın.
  • Değişik açılar ve perspektifler kontrol edin.
  • Değişik efektler yaratmak için değişik lensler kullanın.

Ergonomik yaptıkça izleyicilerinizin dikkatini çekecek güzel ve anlamlı kompozisyonlar yaratabileceksiniz.

Kompozisyon

Kompozisyon, hoş ve müessir bir imaj kurmak için bir fotoğraftaki öğelerin düzenlenmesidir. Kompozisyonun öğeleri içinde mevzu, arka plan, ön plan, çizgiler, şekiller, renkler ve fer bulunur.

Bir resim kompozisyonu oluştururken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Fotoğrafın mevzusu net ve rahat bilinebilir olmalıdır.
  • Arka plan mütevazı olmalı ve mevzudan uzaklaşmamalıdır.
  • Ön plan, mevzuyu çerçevelemeye ve görüntüye derinlik katmaya destek olmalıdır.
  • Fotoğraftaki çizgiler gözü mevzuya yönlendirmeli.
  • Fotoğraftaki şekiller dengeli ve göze hoş gelmelidir.
  • Fotoğraftaki renkler ahenkli olmalı ve bütünsel bir imaj oluşturacak halde beraber çalışmalıdır.
  • Fotoğrafta fer, bir ruh hali yaratmak ve mevzuyu öne çıkarmak için kullanılmalıdır.

V. Maruz Kalma

Pozlama, kameranızın sensörüne ulaşan fer miktarıdır. Diyafram, deklanşör hızı ve ISO tarafınca belirlenir.

Diyafram, ışığın geçişine müsaade eden lensteki açıklıktır. Diyafram ne kadar büyükse, sensöre o denli fazla fer ulaşır.

Deklanşör hızı, deklanşörün aleni kalmış olduğu ve ışığın sensöre ulaşmasını elde eden süredir. Deklanşör hızı ne kadar kısa olursa, sensöre o denli azca fer ulaşır.

ISO, sensörün ışığa duyarlılığının bir ölçüsüdür. ISO ne kadar yüksekse, sensör ışığa o denli duyarlıdır.

Diyafram, deklanşör hızı ve ISO arasındaki ilişki pozlama üçgeni olarak bilinir. Bu ayarlardan birini değiştirdiğinizde, aynı pozlamayı korumak için öteki ikisini de ayarlamanız icap eder.

Pozlama, iyi bir resim çekmenin en mühim faktörlerinden biridir. Pozlamanın iyi mi çalıştığını anlayarak, fotoğraflarınızın kontrolünü ele alabilir ve muntazam halde pozlanmış sahneler yaratabilirsiniz.

BİZ. Odak

Odaklanma, fotoğrafçılığın en mühim yönlerinden biridir ve iyi bir resim ile mükemmel bir resim arasındaki ayrım olabilir. İki tür odaklama vardır:

Otomatik odaklama bir çok kamerada varsayılan ayardır ve nesnenin keskin olması için merceğin odağını otomatikman ayarlayarak çalışır. Manuel odaklama, merceğin odağını kendiniz manuel olarak ayarlamanızdır.

Otomatik odaklama çoğu zaman günlük fotoğrafçılık için yeterlidir, sadece manuel odaklama muayyen durumlarda, örnek olarak hareket eden bir nesneyi çekerken ya da alan derinliği üstünde daha çok kontrole haiz olmak istediğinizde yararlı olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Tiyatro Temaları Kavramsal Fotoğrafçılık Stilleriyle Dramı Hayata Getiriyor

Manuel olarak odaklamak için lensinizdeki odak halkasını kullanmanız icap eder. Odak halkası çoğu zaman lensin ön tarafına yakın bir yerde bulunur ve odaklamayı ayarlamak için saat yönünde ya da saat yönünün bilakis çevrilebilir.

Odak halkasını çevirdiğinizde, vizördeki görüntünün değiştiğini görmüş olacaksınız. Imaj keskin olduğunda, odak doğrudur.

İşte manuel odaklama için birkaç ipucu:

  • Ilk olarak kameranızı manuel odaklama moduna ayarlayın.
  • Mevzunuzu net bir halde görebilmek için yakınlaştırın.
  • Imaj netleşene kadar odaklama halkasını çevirin.
  • Bir tecrübe etme çekimi yaparak odaklamayı deneyin.

Odaklanma, fotoğrafçılığın mühim bir parçasıdır ve iyi bir resim ile mükemmel bir resim arasındaki ayrım olabilir. Kameranızı iyi mi odaklayacağınızı anlayarak, görüntülerinizin kontrolünü ele alabilir ve çarpıcı fotoğraflar yaratabilirsiniz.

Pixel Powerhouse: Gelişmiş Fotoğrafçılık Teknikleri Eğitimleri

VII. Son işleme

Son muamele, dijital fotoğrafların çekildikten sonrasında düzenlenmesi ve geliştirilmesi sürecidir. Bu, pozlamayı, kontrastı ve renk dengesini ayarlama; lekeleri ya da istenmeyen nesneleri kaldırma; ve hususi efektler ekleme benzer biçimde muhtelif görevleri içerebilir.

Son muamele, fotoğraflarınızın standardını iyileştirmek ve benzersiz ve görsel olarak cazibeli sahneler kurmak için kuvvetli bir çalgı olabilir. Sadece, son işlemi ölçülü bir halde kullanmak önemlidir, şu sebeple oldukca fazla düzen naturel olmayan ya da realist olmayan fotoğraflarla sonuçlanabilir.

Fotoğraflarınızı sonradan işlemek için birtakım ipuçları:

  • İyi bir fotoğrafla başlayın. En iyi fotoğraflar, fena çekilmiş olanlardan daha azca son muamele gerektirecektir.
  • Hafifçe bir dokunuş kullanın. Düzenlemede aşırıya kaçmayın, şu sebeple bu fotoğraflarınızın naturel görünmemesine niçin olabilir.
  • Özgün fotoğraflarınızı kaydedin. Düzenlemeye başlamadan ilkin özgün fotoğraflarınızı kaydetmek devamlı iyi bir fikirdir, sonrasında geri dönmek istemeniz niteliğinde.

Post-işleme ile alakalı daha çok informasyon için çevrimiçi ve kütüphanelerde oldukca sayıda kaynak mevcuttur. Ek olarak fotoğrafçılık organizasyonları ve kulüplerinden post-işleme ile alakalı eğitimler ve atölyeler bulabilirsiniz.

Pixel Powerhouse: Gelişmiş Fotoğrafçılık Teknikleri Eğitimleri

Marketing

Marketing, bir ürün ya da hizmeti tanıtma ve satma sürecidir. Ürün ya da hizmet ile alakalı farkındalık yaratmayı, potansiyel satın alan kurmayı ve bu potansiyel müşterileri müşteriye dönüştürmeyi ihtiva eder. Çevrimiçi reklamcılık, toplumsal medya, e-posta pazarlaması ve halkla ilişkiler dahil olmak suretiyle kullanılabilecek birçok değişik marketing kanalı vardır.

Pazarlamanın amacı olası olduğunca oldukca sayıda potansiyel müşteriye ulaşmak ve onları ürün ya da hizmetinizi satın almaya ikna etmektir. Bunu yapmak için hedef kitlenizle yankı uyandıran entresan bir marketing mesajı oluşturmanız icap eder. Mesajınız aleni, öz ve ikna edici olmalıdır. Ek olarak bütün marketing kanallarınızda tutarlı olmalıdır.

İkna edici bir marketing mesajı oluşturmanın yanı sıra, pazarlamanızın doğru kesime yönelik olduğu için da güvenli olmanız icap eder. Bunu, hedef kitlenizin gereksinimlerini, isteklerini ve sorun noktalarını anlayarak yapabilirsiniz. Hedef kitlenizin ne aradığını öğrendikten sonrasında, onların hususi gereksinimlerine bakılırsa uyarlanmış marketing kampanyaları oluşturabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Shutter Success Fotoğrafçılık Becerilerinizi Bir Üst Seviyeye Taşıyın

En son, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görebilmeniz için marketing kampanyalarınızın neticelerini takip etmeniz icap eder. Bu, marketing stratejinizi ayarlamanıza ve yatırımınızdan en iyi halde yararlandığınızdan güvenli olmanıza destek olacaktır.

Fotoğrafçılık işletmenizi pazarlamak için birtakım ipuçları:

* Kuvvetli bir marka kimliği yaratın. Marka kimliğiniz sizi rakiplerinizden ayıran şeydir. Benzersiz tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtmalıdır.
* Yüksek kaliteli içerik oluşturun. İçeriğiniz bilgilendirici, entresan ve görsel olarak cazibeli olmalıdır. Ek olarak hedef kitlenizle ilgili olmalıdır.
* Hedef kitlenizle irtibat oluşturmak için toplumsal medyayı kullanın. Toplumsal medya, müşterilerinizle ilişki kurmanın ve işletmenizi tanıtmanın mükemmel bir yoludur.
* Ücretli reklam kampanyaları yürütün. Ücretli reklamlar daha geniş bir kesime ulaşmanıza ve daha çok potansiyel satın alan elde etmenize destek olabilir.
* İndirimler ve promosyonlar sunun. İndirimler ve promosyonlar yeni müşteriler çekmenize ve satışlarınızı artırmanıza destek olabilir.
* Çalışmanızın yayınlarda yer almasını sağlayın. Çalışmanızın yayınlarda yer alması, güvenilirlik oluşturmanıza ve yeni kitlelere ulaşmanıza destek olabilir.
* Sektör etkinliklerine katılın. Sektör etkinliklerine katılmak, öteki fotoğrafçılarla haberleşme kurmanın ve son trendleri öğrenmenin mükemmel bir yoludur.

Bu ipuçlarını takip ederek fotoğrafçılık işinizi müessir bir halde pazarlayabilir ve daha geniş bir kesime ulaşabilirsiniz.

IX. İş

Bu bölüm, marketing, fiyatlandırma ve telif hakkı benzer biçimde fotoğrafçılık sektörüyle alakalı mevzuları ele almaktadır.

Bu kısımda ele alınan birtakım hususi mevzular şunlardır:

  • Fotoğrafçılık işinizi iyi mi satabilirsiniz?

  • Fotoğrafçılık hizmetlerinizin fiyatını iyi mi belirlersiniz?

  • Telif hakkınızı iyi mi koruyabilirsiniz?

Bu bölüm fotoğrafçılık işinizi başlatmanıza ve büyütmenize destek olmak için tasarlanmıştır.

Sual 1: Resim çekmek için en iyi kamera hangisidir?

Yanıt 1: Bu soruya tek bir yanıt yoktur, şu sebeple sizin için en iyi kamera bireysel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olacaktır. Sadece, resim çekmek için en iyi kameralardan bazıları Canon EOS Rebel T7i, Nikon D3500 ve Sony Alpha a6000’dir.

Sual 2: Resim çekerken en iyi ayarlar nedir?

Yanıt 2: Resim çekmek için en iyi ayarlar, muayyen duruma bakılırsa değişecektir; sadece birtakım genel ipuçları içinde, hareket bulanıklığını önlemek için 1/250 saniye ya da daha süratli bir deklanşör hızı kullanmak ve sığ alan derinliği elde etmek için f/8 ya da daha ufak bir diyafram açıklığı kullanmak yer alır.

Sual 3: Fotoğrafçılık becerilerimi iyi mi geliştirebilirim?

Yanıt 3: Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmenin birçok yolu vardır; bunlara çevrimiçi kurslar almak, fotoğrafçılık kitapları okumak ve tertipli olarak ergonomik yapmak dahildir. Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmek için birtakım hususi ipuçları içinde değişik teknikler tecrübe etmek, ışığa dikkat etmek ve kameranızın manuel modunu iyi mi kullanacağınızı öğrenmek yer alır.

Emirhan Özgür, bilim ve teknoloji alanındaki tutkusuyla tanınan bir içerik üreticisidir. Scidal.com adlı blog sitesinin kurucusu olarak, güncel gelişmeleri ve yenilikleri takipçilere ulaştırmayı amaçlamaktadır. Emirhan, geniş bilgi birikimi ve analitik bakış açısıyla, okuyucularına değerli bilgiler sunarak bilimin ve teknolojinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefler.

  • Toplam 159 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Shutter Secrets Uzman Eğitimlerimizle Fotoğrafçılık Sanatını Öğrenin

İçindekilerII. EkipmanIII. KompozisyonIV. TenvirV. Maruz KalmaVI. Son işlemeVII. MarketingİşletmeIX. İlham Mükemmel fotoğraflar çekmek için bilmenizde fayda olan her şeyi öğretecek fotoğrafçılık eğitimlerinin bir sıralaması. Bu kısımda size fotoğrafçılığın temelleri, mesela değişik kamera ve lens türleri ve bunların iyi mi kullanılacağı tanıtılacaktır. Teçhizat Bu kısımda fotoğrafçılığa adım atmak için gereksinim duyacağınız kamera, lens, tripod ve tenvir şeklinde değişik ekipman türleri ele alınacaktır. Kompozisyon Bu kısımda fotoğraflarınızı görsel olarak cazibeli ve entresan bir halde iyi mi oluşturacağınızı öğreneceksiniz. Tenvir Bu kısımda ışığın iyi mi kullanılarak güzel ve etkisi altına alan fotoğraflar yaratılacağını öğreneceksiniz. Maruziyet Bu kısımda fotoğraflarınızın pozlamasını (enstantane hızı, diyafram açıklığı ve ISO şeklinde) iyi mi denetim edeceğinizi öğreneceksiniz. Son işleme Bu kısımda Photoshop ve Lightroom şeklinde post-prodüksiyon yazılımlarında fotoğraflarınızı iyi mi düzenleyeceğinizi öğreneceksiniz. Marketing Bu kısımda fotoğraflarınızı iyi mi pazarlayacağınızı ve çevrimiçi olarak iyi mi satacağınızı öğreneceksiniz. İşletme Bu kısımda kendi fotoğrafçılık işinizi iyi mi kuracağınızı öğreneceksiniz. Ilham Bu bölüm […]

Glamour Gazette’in Lüks Moda Koleksiyonları Büyüleyici Fotoğraflarla TanıtıldıGözler ve ruhlar için bir şölen.

İçindekilerLüks Modadaki Son TrendlerLüks Modanın En Popüler TasarımcılarıLüks Modanın En İkonik GörünümleriToplumda Lüks Modanın GöreviII. ModaIII. Değişik Moda TürleriIV. Moda TrendleriModaya Müsait Kalmanın YollarıVI. Değişik Vücut Tiplerine Müsait ModaModa AlışverişiModa ve Vücut İmajıIX. Moda ve Sürdürülebilirlik Lüks moda, son olarak trendler, en lüks kumaşlar ve en zarif tasarımlarla ilgilidir. Bu, görkem ve zenginliğin dünyasıdır ve devamlı değişmektedir. Bu yazıda, geçen senenin en çarpıcı lüks moda fotoğraflarından kimilerini inceleyeceğiz. Son olarak trendleri, en popüler tasarımcıları ve en ikonik görünümleri keşfedeceğiz. Ek olarak, lüks modanın toplumda oynadığı görevi de tartışacağız. Bu, yalnız zenginlerin statülerini göstermelerinin bir yolu mu? Yoksa daha anlamlı bir görevi mü var? Hal böyle olunca arkanıza yaslanın, rahatlayın ve lüks moda hayatına bakışımızın keyfini çıkarın. Lüks Modadaki Son Trendler Lüks modadaki son trendler, yürekli renkler, lüks kumaşlar ve kompleks detaylarla ilgilidir. Gelecek aylarda dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en popüler trendlerden birkaçı şunlardır: Parlak renkler: Bu sene lüks modada yürekli […]

Şık Siluetler Fotoğrafçılıkta Zamansız Bir Zarafet

İçindekilerZarif bir karaltı nelerdir?Zarif bir karaltı iyi mi yaratılırZarif bir silüete haiz olmanın yararlarıZarif bir silueti korumak için ipuçlarıII. Zarif bir karaltı nelerdir?III. Zarif bir karaltı iyi mi yaratılırIV. Zarif bir silüete haiz olmanın yararlarıV. Zarif bir silueti korumak için ipuçlarıVI. Zarif bir karaltı yaratırken kaçınılması ihtiyaç duyulan yanlışlarVII. Zarif silüetlere örneklerVIII. Zarif bir karaltı yaratmak için esinSıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular Şık Siluetler: Fotoğraflarda Zarafetin Tanımı Zarif silüetler, herhangi bir fotoğrafa yoldam ve zarafet katmanın klasik ve zamansız bir yoludur. İster moda, talep eder portre, hatta ürün fotoğrafçılığı çekiyor olun, iyi tanımlanmış bir karaltı çarpıcı ve unutulmaz bir imaj oluşturmanıza destek olabilir. Bu yazıda, zarif bir silüeti neyin oluşturduğunu, kendi fotoğraflarınızda iyi mi yaratacağınızı ve kendi hayatınızda zarif bir manzara elde etmek için birtakım ipuçlarını ele alacağız. Ek olarak hem moda bununla beraber portre fotoğrafçılığından zarif karaltı örnekleri ve kendi şık silüetlerinizi yaratmak için esin vereceğiz. Zarif bir karaltı […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele